03038 м.Київ, вул. Лінійна, 17 +38 044 585 15 25     +38 050 331 49 82     +38 095 459 65 34
ua ru
Новости Роман Насіров провів зустріч з Хайнцем Зуреком Гендиректором Генерального Директорату з оподаткування та митного союзу Європейської Комісії 02.07

«Ми усвідомлюємо, що стандарти ЄС в податковій та митній сфері є вирішальними для успішної модернізації Державної фіскальної служби України, тому ми готові до якнайшвидшого запровадження їх у своїй роботі. Це, перш за все, потрібно для розвитку митних процедур, належного податкового адміністрування, побудови сучасних електронних сервісів європейського зразка та боротьби з корупцією», - наголосив Голова ДФС під час зустрічі з Хайнцем Зуреком Гендиректором Генерального директорату з оподаткування та митного союзу Європейської комісії під час зустрічі в Брюсселі.

Учасники обговорили практичні питання двостороннього співробітництва у митній і податковій сферах, залучення технічної допомоги країн ЄС у реформуванні ДФС України та покращення митних сервісів.

За словами Голови ДФС, Україна перебуває на шляху значних фіскальних перетворень, яскравим прикладом яких є започаткування вперше в Україні процедури електронного відшкодування ПДВ, яка після тестового режиму з 1 липня 2015 року почала працювати в звичайному.

Роман Насіров також зауважив на необхідності запровадження спільного прикордонного та митного контролю з ЄС, побудови інфраструктури електронних сервісів: акцизної марки, товаротранспортної накладної, кабінету платника податків та Єдиного вікна та спільного прикордонного та митного контролю.

У свою чергу Хайнц Зурек підтвердив налаштованість активізувати співробітництво з наближення митного і податкового законодавства України в рамках Угоди про асоціацію, зокрема підготовку приєднання України до Спільної транзитної процедури, запровадження Єдиного вікна, інституту Уповноважених економічних операторів та приєднання до Регіональної конвенції про преференційні правила походження товарів Пан-Євро-Мед. Він також відзначив прогрес ЄС у сфері трансфертного ціноутворення, протидії ухиленню від сплати податків та ін.

Учасники домовилися продовжувати співробітництво з метою проведення запланованих у жовтні 2015 року спільних заходів в рамках Підкомітету з питань митного і транскордонного співробітництва і Рамкової Стратегії митного співробітництва України з ЄС.

 

Джерело Прес-служба Державної фіскальної служби України

ЦЕНТРАЛЬНИЙ ОФІС

03038 м. Київ, вул. Лінійна, 17

тел.: 044 585 15 25
тел./факс: 044 585 55 88

моб.: 050 331 49 82

e-mail: lkuchma@inoforum.com.ua